onsdag, maj 02, 2012

11 månader

Snart ett år, herregud!
Men än så länge bara 11 månader, och såååå duktig :)

* Han försöker förmedla saker mer och mer och ber oss ofta göra saker; sätta på musik, vattenkokaren, pappas larmsignal, spola toaletten, ge honom att dricka...

* Han älskar att leka tittut och när man jagar honom.

* Han går nu nästan mer än han kryper, i alla fall hemma.

* Han har utvecklat ett riktigt fint sätt mot djur.

* Om vi skrattar åt honom förstår han att han har gjort nåt roligt och försöker göra samma sak igen.

* Det är inte bara mamma som vill gosa med honom; numer kommer han ofta själv och trycker ansiktet sitt mot ens kind för att mysa.

* Han sover för det mesta bra. Somnar vid 19-19.30 efter att vi sagt godnatt och lämnat honom, vaknar runt 4.30-5 och får välling i sängen och sover då vidare till 6.30-7.30. Om jag får önska så skulle han helst sova utan avbrott till 6.00 och då göra morgon, men det funkar det här också :)

* Ibland är han blyg när han möter nytt folk; vem som helst kan inte direkt plocka upp honom så snart de ses. Dock är han ofta väldigt orädd och obrydd om var mamma eller pappa håller hus när han själv får utforska nya platser och personer.

* Ett favoritintresse är att öppna och stänga skåp, lyssna på vattenkokaren och att öppna och stänga toalettlocket. Han har även snappat upp att man ska kasta saker i toalettstolen. Och att den går att spola. (Tack och lov att han inte fixar just det än)

* Han älskar att klappa händerna och gör det ofta när han anser sig ska få beröm; som när han går. Och idag lärde han sig att flörta :)


1 kommentar:

Anonym sa...

Men alltså han är ju för go lillkillen :)

/Jeffe