tisdag, oktober 11, 2005

förtroende

Hittade det här på Aftonbladets hemsida, och det lät riktigt bra faktiskt.
Kanske nåt att tänka på...

12 sätt att förstärka ditt självförtroende

1 ÖGONKONTAKTGenom att hålla ögonkontakt med den du pratar med visar du att du är bekväm och tror på det du säger. Experter på kroppsspråk menar att man ska ha ögonkontakt 60-70 procent av tiden.

2 PASSIONFör att hitta din egen passion, ställ fyra frågor till dig själv: Vad var din barndomsdröm? Vem är du avundsjuk på just nu? Vad är du bra på? Och vad gör du när tiden bara flyger förbi?

3 ÄLSKA DIN KROPPSpana in en kompis eller en kändis som har samma kroppsform som du har men som utstrålar självförtroende. Hur rör de sig? Härma och träna i spegeln.

4 KARRIÄRSkriv en lista på det du är bra på, sätt upp den så att du ser den varje morgon och precis innan du går till jobbet.

5 HÅLLNINGDin kroppshållning säger allt om ditt självförtroende. Jobba på att stärka rygg- och magmusklerna. Prova till exempel kampsporter, yoga eller pilates.

6 BERÖRINGBåde genom att röra vid din partner och ha sex oftare frigör du feel good-kemikalier. Sex är ett milt antidepressivt medel - och det går inte att överdosera.

7 LYSSNA OCH BLI LYSSNAD PÅLyssna på din partner - och se till att han/hon lyssnar på vad du har att säga. Avsätt tid till att prata så att ni inte blir avbrutna. Se till att koppla tillbaka till det din partner sagt för att visa att du lyssnat och förstått.

8 DET SITTER I HÅRETHåret gör mannen - och kvinnan. En ny frisyr kan både förändra dig och ge dig nytt självförtroende. Lita på din frisör, be henne eller honom klippa fram en ny look.

9 KOMPLIMANGERNär någon ger dig en komplimang - skriv ner den och ta fram den när du har en dålig dag. Lär dig också ge komplimanger, låt andra veta om du uppskattar det de gör.

10 RING EN VÄNNär du behöver ett stödsamtal - ring en vän som både kan stötta dig och som kan vara ärlig mot dig när du gör misstag.

11 RÖR PÅ DIGNär du tränar frigörs endorfiner som gör dig piggare och får dig att må bättre. Om du inte gillar att träna på gym, prova klättring, dans eller långpromenader.

12 INTRESSERA OCH BLI INTRESSERADDu har två öron men bara en mun - använd dem i det förhållandet. En god kommunikatör lyssnar mer än han eller hon pratar.

Inga kommentarer: